Terug naar Puzzel & Win

Evenementen & Leisure

Luxe weekend naar Texel


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Texel ontdekken, uitrusten in luxe en verrassend dineren. Privileges biedt het ideale arrangement naar het grootste en meest veelzijdige Waddeneiland van Nederland; je overnacht als een vorst in een luxe suite, dineert in een gespecialiseerd visrestaurant, en krijgt de beschikking over een e-bike om de Texelse stranden, de fraaie dorpen en de unieke natuurgebieden te verkennen. Drie dagen lang uitwaaien, verwend worden en heerlijk comfortabel genieten!
     
    Aan het begin van het weekend reis je op eigen gelegenheid naar Den Helder. Privileges heeft ervoor gezorgd dat je de auto mee kan nemen naar het Waddeneiland. Een vaartocht van twintig minuten en een rit van slechts elf minuten brengt je samen met je reisgenoot bij Design Hotel Texel Suites. In dit kleine, boetiekachtige hotel heeft Privileges voor twee nachten een grote suite voor je gereserveerd. Het hotel bevindt zich in een historisch pakhuis aan de haven van Oudeschild en biedt het beste van drie werelden: de vrijheid en rust van een design-appartement, de ruimte en privacy van een zomerhuis aan het water, en de luxe en service van een hotelsuite. De perfecte uitvalsbasis voor je weekend op Texel. En natuurlijk word je beide ochtenden getrakteerd op een uitgebreid ontbijt.
     
    Texel per e-bike
    Gedurende je verblijf op het eiland kun je de auto overal parkeren, want je krijgt een Parkeerkaart Texel. Het arrangement biedt je tevens de mogelijkheid om Texel op de fiets te leren kennen. Er staan twee e-bikes voor je klaar, waar je het hele weekend gebruik van kunt maken. Texel is met zijn dertig kilometer lange zandstrand een waar paradijs voor strandliefhebbers. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de zeven dorpen, het ene nog leuker dan het andere. Zo is een deel van Den Hoorn beschermd dorpsgezicht vanwege de verschillende rijksmonumenten, zoals het witte kerkje aan de rand van het dorp. De Cocksdorp ligt op het noordelijkste puntje van Texel, in de buurt van de fraaie vuurtoren en een uniek vogelgebied. Het enige dorp op het eiland dat direct aan het Noordzeestrand ligt is De Koog. De Dorpsstraat is dé ontmoetingsplek om uit te gaan, te winkelen of rond te slenteren.
     
    Gastronomisch vijfgangenmenu
    Een arrangement van Privileges heeft altijd een gastronomisch element, en dat is op Texel restaurant ’t Pakhuus, dat is gevestigd op de benedenverdieping van Design Hotel Texel Suites. Met een fantastisch uitzicht over de haven van Oudeschild ga je genieten van een verrassingsmenu van vijf gangen. De kaart biedt een variëteit aan verse vis en schaal- en schelpdieren, veelal uit de Noord- en Waddenzee. Maar natuurlijk worden de vleesliefhebbers niet vergeten; zo wordt in het seizoen het beroemde Texels lam geserveerd. En ook een diner voor vegetariërs is mogelijk. De keuken staat onder leiding van chef-kok Boy Schuiling, die in het verleden bij sterrenrestaurant Bij Jef in Den Hoorn heeft gewerkt. Nu runt hij al zeven jaar zijn restaurant samen met zijn partner en gastvrouw Felicia Siebert. 
     
    Unieke natuur
    Gedurende het lange weekend heb je tijd genoeg om nog meer van Texel te genieten. Het natuurgebied De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de Noordzee ongehinderd het land binnen kan stromen. Na een storm staat het hele krekenstelsel onder water. Hierdoor is er unieke natuur te vinden in De Slufter met stroomgeulen en kwelders vol paars bloeiende lamsoor. Ook het natuurgebied De Muy met zijn wilde orchideeën is zeker een bezoek waard, net als De Geul, waar de grootste kolonie lepelaars van Nederland huist. Voor de waaghalzen die het eiland eens van boven willen bewonderen, bestaat de mogelijkheid om parachute te springen. Voel je daar niet voor, dan kun je Texel ook tijdens een rondvlucht vanuit de lucht bekijken, voordat de veerboot je na een weldadig en gevarieerd eilandverblijf weer terugbrengt naar het vasteland voor je reis naar huis.