Terug naar Kopers vertellen het

Ingrid van Polen

‘Het weekend in Reims was een bijzondere ervaring’

Ingrid van Polen en haar man Bart hebben een voortreffelijk weekend beleefd. Het stel uit Den Haag toog naar de Noord-Franse stad Reims in het hart van de Champagnestreek, om daar volledig in de watten te worden gelegd in vijfsterrenhotel L’Assiette Champenoise en bij het gelijknamige driesterrenrestaurant. ‘Het was ongelooflijk bijzonder’, blikt Ingrid vol voldoening terug. Ze wist het driedaagse arrangement te mijnen met een voordeel van 388 euro.

Ingrid en Bart verbleven twee nachten in het prestigieuze hotel, werden elke ochtend onthaald op een uitgebreid en aan tafel geserveerd ontbijt, kregen een rondleiding bij het beroemde champagnehuis Vranken-Pommery en werden verrast door een meergangendiner in het vermaarde restaurant van het hotel. ‘We houden van uit eten gaan’, vertelt Ingrid, ‘maar we hadden nog nooit gedineerd in een driesterrenrestaurant. Het was echt ongehoord lekker.’

‘We kregen negen gangen geserveerd nadat we waren begonnen met allerlei amuses’, vervolgt Ingrid. ‘Bij elk gerecht werd een glas champagne geschonken, behalve bij de gang met vlees en bij het dessert. Het gerecht met de coquilles vonden we het mooist. Dat was heel bijzonder bereid en had een erg lekkere saus. De chef-kok van het restaurant staat bekend om zijn volle, rijke sauzen, en dat is terecht, kan ik je vertellen. Bij elk gerecht kregen we één van zijn creaties, de één nog lekkerder dan de ander.’

Wat ook in de smaak viel, was het bezoek aan het wereldberoemde champagnedomein Vranken-Pommery met zijn indrukwekkende kelders. ‘Dat was heel bijzonder’, zegt de 55-jarige kunstenares die vijf jaar lid is van Privileges. ‘In de kelders liggen natuurlijk de flessen champagne, maar er is ook een tentoonstelling van moderne kunst. Dat vonden we echt een prachtige verrassing. En in het huis dat we bezochten, Villa Demoiselle, hingen allerlei schilderijen en stonden prachtige handgemaakte meubels. Om in zo’n entourage een paar glaasjes champagne te proeven, was echt een bijzondere ervaring.’