Terug naar Kopers vertellen het

Ingeborg van de Kerk

‘We wisten dat Berlijn bijzonder zou worden’

‘Het was helemaal super, we hebben er echt van genoten’, vertelt Ingeborg van de Kerk over het weekend dat ze samen met haar man Arend Jan doorbracht in Berlijn. Ze sliepen in vijfsterrenhotel Adlon Kempinski en dineerden in het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Lorens Adlon Esszimmer. ‘We zijn van begin tot eind verwend. Mijn man en ik zijn allebei lid van Privileges. We wisten dat het bijzonder zou worden en dat werd het ook.’
 
‘We zijn nooit eerder in Berlijn geweest’, vertelt Ingeborg. ‘Het is ons heel goed bevallen. Kempinski is echt superchic. Dat begint al bij binnenkomst. Overal staan bloemen en midden in de lobby is een fontein. Er is ook een schoenpoetsservice; mijn man heeft zijn schoenen laten poetsen voor het diner die avond.’
 
Ingeborg (54), die zeven jaar lid is, en haar man Arend Jan (59) weten ongeveer wat ze kunnen verwachten als ze een arrangement bij Privileges boeken. Maar dit arrangement, dat Ingeborg met bijna 1.000 euro voordeel wist te mijnen, was wel héél bijzonder. ‘Het was allemaal even mooi. Ook het diner. In plaats van zes gangen kregen we zelfs negen gangen geserveerd. Alles werd prachtig gepresenteerd. Er was bijvoorbeeld een gerecht waarbij je een houten kistje moest openen. Er kwam allemaal damp vanaf. Eronder lagen een soort ijsbonbons op een stokje.’
 
De inwoonster van Helmond werkt als postbezorger. Die ervaring kwam goed van pas, want in Berlijn liep ze overdag vele kilometers. Ze wist dat een stedentrip niet bedoeld is om uit te rusten. ‘Thuis hadden we al een route en een aantal musea uitgezocht die we wilden bezoeken. We zijn onder andere naar het Deutsches Historisches Museum en het Jüdisches Museum geweest. Natuurlijk hebben we ook de plek van de Muur gezien en alle andere highlights bezocht.’
 
Op de laatste dag van hun verblijf stond er nog een smakelijke uitsmijter op het programma. ‘We hebben een heerlijke high tea gehad. Je kon kiezen tussen een traditionele en een Berlijnse high tea. Mijn man en ik kozen ze allebei, zo konden we het verschil zien en van beide proeven. Bij de één zat meer vlees, bij de ander juist allerlei smeerseltjes. Daarna kwamen ze nog met een zoete gang, waarbij het taartje aan tafel werd geflambeerd. Heerlijk.’