Terug naar Kopers vertellen het

Eric Prins

‘Copieuze maaltijd overgoten met mooie wijnen’

Eric Prins en zijn vrouw Yvon kiezen heel vaak voor de culinaire arrangementen van Privileges. De liefhebbers en kenners van de kookkunst hebben nagenoeg alle toprestaurants uit het aanbod van Privileges al met een bezoek vereerd. Wat nog ontbrak op hun gastronomische palmares was een verblijf in het in de Duitse Eifel gelegen Waldhotel Sonnora met het gelijknamige driesterrenrestaurant. Maar daar kwam onlangs verandering in, want Eric wist de trip te mijnen met een voordeel van 368 euro.

‘De vijf amuses en de acht gangen die we kregen geserveerd in het restaurant, waren stuk voor stuk zeer gedetailleerde gerechten’, vangt Eric aan. ‘De standaard is erg hoog, het diner is prachtig en heel bijzonder. Je proeft en ziet dat alle gerechten met veel aandacht worden gemaakt. De opmaak van de borden is heel kleurrijk en elke gang is volledig in balans. Ik ga dan ook niet zeggen welk gerecht het mooist was, want dat zou onrecht aandoen aan de andere gerechten. Het was een copieuze maaltijd overgoten met prachtige wijnen’, vat Eric lachend samen.

De achtgangenreis door de klassieke Franse haute cuisine met moderne invloeden was voor het stel uit Amersfoort het hoogtepunt van het driedaagse arrangement. Verder bestond hun verblijf uit twee overnachtingen in wat Eric een ‘prachtige vergulde kamer met een bad-zaal’ noemt, met elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Maar uiteraard werd ook de omgeving verkend, met een tocht langs de Moezel. ‘We hebben onder andere twee wijnhuizen bezocht, waarvan de proeverij bij Winzer Schloss Lieser mooie verhalen en prachtige Rieslings opleverde.’

Eric (71) en Yvon (68) zijn beiden al bijna tien jaar lid van Privileges. Ze kopen zo nu en dan met hun PrijsVoordeel wel producten in de webwinkel, maar de focus ligt toch echt op de Leisure-arrangementen, waar het echtpaar volop van geniet. ‘Aan het einde van het sterrendiner werden er friandises bij de koffie geserveerd, maar die gang hebben we overgeslagen. En weet je wat er toen gebeurde? Ze hebben de friandises netjes ingepakt en die troffen we de volgende dag aan in de koelkast op onze kamer. Een soort doggybag in een toprestaurant. Geweldig toch?’